26 av 35 land har etter dette målet høyere skatt enn Norge, skriver Klassekampen.

– Det er ikke noe særnorsk å beskatte formuesobjekter. Norge skiller seg ut ved at vi har en skatt på alle typer formuesobjekter, og skatteteknisk er det en god ting, fordi alle likebehandler alle type investeringer. Det fører også til et bredt skattegrunnlag som igjen gjør at satsene kan være lave, sier professor Jarle Møen ved Norges Handelshøyskole til avisen.

Null arveavgift - det er virkelig særnorsk

Statistikken fra OECD inneholder alle typer skatt på eiendeler, inkludert arveavgift og eiendomsskatt. Møen mener likevel det er relevant å ha med seg tallene i debatten om den norske formuesskatten.

– Fra et investeringssynspunkt er det summen av kapitalbeskatning som er viktig, og Norge vil fortsatt være et investeringsvennlig land med formuesskatt når det samlede skattetrykket er moderat, sier han.

Møen understreker at det virkelig særnorske er at vi ikke har noen arveavgift, slik de har i nesten alle andre land i verden.(Vilkår)

Solberg og Støre møttes til valgkampens første store statsministerduell
Les Kjetil B. Alstadheims skisse i linken under.
00:32
Publisert:
Erna gjennom fire år i bilder
Lørdag starter Erna Solberg på alvor sin valgkamp for fire nye år som statsminister. Her er et tilbakeblikk i bilder på hennes første periode som statsminister.
01:26
Publisert: