Etter et dårlig år for investeringer trenger man de beste rådene for igjen å tjene penger.

For Jan Haudemann-Andersen handler det meste om å klare å bevare formuen. Han tror det blir svært vanskelig å tjene store penger de nærmeste årene, skriver Finansavisen.

- For de neste fem årene er det preservering som gjelder. Det vil si å opprettholde kjøpekraften på pengene. Det blir vanskelig, men det gjøres ved å være forsiktig, sier han.

Skeptisk til aksjemarkedet
Arne Fredly har mye erf#229 fra obligasjonsmarkedet i tillegg til aksjemarkedet.

- På generell basis er jeg fortsatt skeptisk til aksjemarkedet på grunn av de uløste balansene i verden, selv om det finnes unntak. Obligasjonsmarkedet tegner implisitt et mer negativt verdensbilde enn aksjemarkedet. Generelt vil jeg si at for selskaper som låner penger til 15-20 prosent rente eller mer, skal man i hvert fall ikke eie aksjen, men i noen tilfeller kan man eie lånet, sier Fredly til Finansavisen.

Rune Rinnan er mest kjent for investeringer utenom børsen, noe rådet hans også bærer preg av:

- Glem trading, glem børs. Investér og involvér deg i selskaper du forstår. Private equity vil være bedre enn aksjemarkedet de neste 12 til 24 månedene, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.