Boligrigg- og oljeserviceselskapet Prosafe SE fikk et driftsresultat som var noe svakere enn ventet i første kvartal 2011 (se tabell).

Styret har initiert en prosess for å refinansiere selskapets bankgjeld, som vil bli etterfulgt av en gjennomgang av utbyttepolitikken, ifølge selskapets kvartalsrapporten.

Ønsker økt finansiell fleksibilitet
Ifølge presentasjonsmateriell er prosessen initiert som følge av lavere gjeldsgrad og økt fri kontantstrøm.

Ved å refinansiere håper selskapet på å øke den finansielle fleksibiliteten, og til å utbetale en høyere andel av selskapets driftsmessige kontantstrøm. Prosafe hadde en rentebærende gjeld på 715 millioner dollar ved utgangen av første kvartal.

Det opplyses at selskapet har en utbyttepolitikk med et langsiktig mål om et utbytte på 40-50 prosent av nettoresultatet, til utbetaling tre ganger årlig, i påfølgende år.

Styret har samtidig vedtatt et utbytte på 0,148 dollar, eller 0,82 kroner, per aksje i første kvartal.

Positive utsikter
Prosafe venter etterspørselen etter boligrigger i Mexico å holde seg stabil fremover, i hovedsak drevet av forsøk på å opprettholde oljeproduksjonen på Cantarell-feltet. Samtidig meldes det om at det langsiktige etterspørselsbildet for Brasil er lovende.

- I sum, later utsiktene for halvt nedsenkbare boligrigger i kjernemarkedene til å være positive. I tillegg er det økende interesse for halv nedsenkbare boligrigger i andre regioner, heter det kvartalsrapporten.

I Nordsjøen ventes den høye oljeprisen og teknologiske fremskritt å bidra til lengre feltutvinning, samt at etterspørselen ventes opprettholdt for vedlikehold og modifikasjonsformål.

Prosafe er ned 0,25 prosent til 40,60 kroner, omsatt for 5,4 millioner kroner.



Les også:
Pirater koster Frontline dyrt
BW Offshore-løft etter tall
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.