Prosafe har inngått avtale om fleksibel levering av «Safe Zephyrus» med Jurong-verftet i Singapore. Levering vil nå avstemmes med Prosafe sin kontraktsportefølje. Det opplyses i en melding torsdag.

Dersom Prosafe utsetter levering til etter utgangen av 2015, vil Prosafes investeringsguiding for 2015 vil bli redusert med et beløp tilsvarende den siste betalingen relatert til «Safe Zephyrus».

«Safe Zephyrus» er ferdig og på budsjett, fremgår det.

-«Safe Zephyrus» har kontrakt fra våren 2016. Det er dermed ikke behov for å ta levering i dag, sier administrerende direktør Karl Ronny Klungtvedt i Prosafe til TDN Finans.

Tar levering når det passer

Han viser til at når en enhet er ferdig blir det alltid spekulasjoner om hva selskapene planlegger å gjøre. Med meldingen ønsker selskapet å opplyse at de har fleksibilitet og kan ta levering når det passer.

- Vi får vente og se om vi tar levering før jul, eller hva vi gjør, sier han.

Han sier at kontrakten med verftet innebærer at selskapet har betalt 20 prosent av verftkostnadene på forskudd og har utestående 80 prosent ved levering.

Total kostnad for enheten er på 350 millioner dollar, inkludert alt.

- Verftkostnadene er om lag 50-60 millioner mindre enn totalen. Så beløpet det er snakk om er 80 prosent av disse verftkostnadene, sier han.

Les også på DN:

Langer ut mot Dagbladet-ledelsen

Milliardkontrakt til Aker Solutions

350.000 europeere ber Google glemme dem

De på DNtv:

- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
DNB-sjef Rune Bjerke har ett viktig budskap til internasjonale investorer og analytikere.
01:27
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.