Det nystartede forsikringsselskapet Protector gikk i sommer inn i eierskifteforsikring etter at Ace Insurance trakk seg ut av markedet. Protector overtok avtalene med Norwegian Broker og Norwegian Claims Link som de var.

Et snaut halvår etter har forsikringsselskapet sagt opp avtalen med forsikringsmegleren med virkning fra 1. juli 2005.

-Vi mener at Norwegian Broker og Norwegian Claims Link tar seg altfor mye betalt for sin del av jobben knyttet til å forvalte eierskifteforsikringsprodukter i det norske markedet. Vi er heller ikke fornøyd med kvaliteten på det arbeidet de gjør, sier direktør Sverre Bjerkeli i Protector til dn.no.

Ifølge Bjerkeli er de samlede honorarer som årlig utbetales til Norwegian Broker og Norwegian Claims Link på rundt 100 millioner kroner.

Bestrider
De tallene bestrider daglig leder Arild Pedersen i Norwegian Claims Link. Han mener beløpet er nærmere 75 millioner kroner fordi Protector har "glemt" et påslag for merverdiavgift. Han tilbakeviser at selskapet selger seg dyrt.

- Eierskifteforsikring er en særere og langt vanskeligere portefølje å drifte enn for eksempel bilforsikring, sier Pedersen, som understreker at Protector ikke har "en eneste kostnad" med dette.

Skal halvere kostnadene
Protector har nå informert eiendomsmeglere rundt om i landet om at forsikringsselskapet har ambisjon om å halvere kostnadene.

-Når vi halverer de kostnadene ønsker vi at innsp#229ene skal komme sluttkundene - det vil si selger av boliger - til gode. Det skal også komme eiendomsmegleren, som gjør en jobb på vegne av forsikringsselskapet, til gode, sier Bjerkeli.

-Gjør jobben selv
Oppsigelsen av avtalen betyr at Protector nå vil ta ansvar for skadeoppgjør selv. Protector har også inngått et samarbeid med eiendomsportalen Tinde, som skal representere Protector ut mot deler av meglerapparatet.

-Normalt gjør forsikringsmeglere en god jobb til fornuftige priser. Vi mener vi vil kunne gjøre en bedre jobb enn Norwegian Broker i dette tilfellet, sier Bjerkeli.

Begrenset tap
Protector gikk inn i avtalen med Norwegian Broker og Norwegian Claims Link 1. juli i år og har ifølge Bjerkeli derfor ikke tapt mye penger. Bjerkeli har ambisjoner om å tjene penger på eierskifteforsikring i løpet av 2005.

-Vi mener vi skal tjene penger på dette, selv om programmet i dag ikke er i lønnsom status så vil det etter vår oppfatning bli det gjennom 2005.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.