PT foreslår nå langsiktige, men presise regler som skal motvirke de konkurranseproblemene som Telenors sterke posisjon medfører.

For lavere priser
Telenor skal reguleres sterkere blant annet for infrastruktur og nasjonal roaming, men PT vil lette reguleringen av videresalg. Netcom vil ikke lenger være regulert i markedet for tilgang og samtaleoriginering.

- PT ønsker å videreføre en streng regulering av deling av infrastruktur og nasjonal roaming med sikte på at flere selskap skal kunne bygge egne mobilnett. Økt konkurranse mellom flere selskap på grossistnivå vil på sikt gi forbrukerne lavere priser, sier PT-direktør Willy Jensen i en kommentar.

For mye makt
Tross økt konkurranse fra aktører som Chess, har Telenor fortsatt nærmere 70 prosent av grossistmarkedet innen mobiltelefoni.

Kombinert med blant annet betydelige etableringsbarrierer og en mobiltetthet på over 100 prosent, har derfor PT konkludert med at Telenor Mobil i betydelig grad kan opptre uavhengig av sine konkurrenter.

Flere tiltak
Varsel om vedtak for tilgangsmarkedet kommer som nummer to i rekken av varsel på mobilområdet. PT har tidligere varslet ny regulering av termineringsprisene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.