Det irske lavprisselskapet Ryanair sender ut resultatvarsel tirsdag morgen. Flyselskapet melder at resultatet for inneværende år blir fem prosentpoeng svakere enn ventet, på 1,3 milliarder pund.

"Hovedårsaken for denne litt lavere veksten i årsresultatet er at pundet har falt 18 prosent etter brexit", skriver selkapets toppsjef Michael O'Leary i en melding tirsdag morgen.

Ryanair opplyser at billettprisene, altså inntektene, i andre halvår i snitt vil falle med mellom 13 og 15 prosent, mot tidligere anslag på mellom ti og 12 prosent.

For hele 2016 melder Ryanair nå at resultatet vil ende på sju prosent, mot tidligere meldt 12 prosent.

O'Leary skriver i meldingen at det nye resultatanslaget er helt avhengig av at pundet ikke faller ytterligere, og at det i så fall kan bli enda verre.

Ryanair reagerte med vantro og skuffelse da britene i juni stemte for å gå ut av EU. "Overraskelse og skuffelse" var den umiddelbare reaksjonen fra selskapet i sommer. Selskapet kunngjorde da at det vil konsentrere seg om å ekspandere utenfor Storbritannia til andre baser i EU.

Tirsdagens resultatvarsel er det første fra Ryanair siden høsten 2013.

Ryanair vil i slutten av denne måneden avvikle alle flyvninger fra Rygge Lufthavn utenfor Moss. Rygge legges da ned 29. oktober.

 

Her går Michelle Obama i strupen på Trump
Michelle Obama er tydelig i sitt budskap etter at den ti år gamle, private samtalen der Trump pratet om hvordan han tar for seg av damer ble kjent.
00:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.