Fortsatt er over 6,7 millioner arbeidstakere uten arbeid, men jobbene forsvinner ikke i et like skremmende høyt tempo som fort kort tid siden.

Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt med 5.000 personer til 621.000 per 30. mai, sammenlignet med uken før, ifølge TDN Finans og sesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet offentliggjort torsdag.

Det var ventet at antallet ville være 620.000 personer.

- Arbeidsmarkedet henter seg langsomt inn i igjen, men det er i en svært vanskelig tilstand, sier Zach Pandl, økonom ved Nomura Securities International Inc. i New York til Bloomberg.

Millioner uten jobb
Fortsatt er svært mange amerikanere uten arbeid.

6,735 millioner personer er nå i gruppen som har motatt ledighetstrygd i mer enn en uke. Tallet er revidert opp fra 6,750 millioner personer, mens det var ventet 6,855 millioner.

Ledighetstallene er svært viktige fordi de gir en pekepinn på landets produktivitet, og på forbrukernes mulighet til å holde økonomien i gang gjennom sine kjøp.

Økt produktivitet
Samtidig med ledighetsstatistikken ble kjent at produktiviteten utenfor jordbrukssektoren i USA steg med 1,6 prosent i første kvartal 2009 sammenlignet med kvartalet før.

Det viser endelige tall offentliggjort fra USAs arbeidsdepartement onsdag.

Ifølge Bloomberg News var det ventet en produktivitetsvekst på 1,2 prosent.

Foreløpige tall viste en produktivitetsvekst på 0,8 prosent i kvartalet, melder TDN Finans.

Tall for arbeidskraftkostnaden pr enhet utenfor jordbrukssektoren viste en oppgang på 3,0 prosent i kvartalet, mens det var ventet en oppgang på 2,9 prosent.

Foreløpige tall viste en oppgang i arbeidskraftkostnaden på 3,3 prosent i kvartalet, skriver TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.