Da Russlands president Vladimir Putin møtte internasjonal presse i forbindelse med G8-møtet i forrige uke, forklarte han hva StatoilHydro og de andre internasjonale oljeselskapene kan vente seg hvis de blir valgt som Shtokman-partnere.

- Gazprom har besluttet å utvikle Shtokman-funnet på egenhånd, uten konsortiumet. Som du vet er dette en test av investeringsklimaet i Russland. Tror du det er noen muligheter for at vestlige oljeselskaper kan bli involvert i dette prosjektet, spurte en journalist fra franske Le Figaro på pressekonferansen..

- Gazprom har ikke sagt at det ikke vil være et konsortium. Men Gazprom sa at de vil utvikle funnet på egenhånd. Dette er fortsatt ting vi må skille mellom. Gazprom vil bli den eneste utvikleren og vil alene eie feltet, men det betyr ikke at Gazprom ikke planlegger å arbeide med utenlandske partnere på områder som utvinning. Og hvis vi skal involvere oss i å gjøre gassen flytende så er Gazprom klare til å fortsette å engasjere seg i et bredt samarbeid med utenlandske partnere, inkludert tegning og bygging av et LNG-anlegg og for distribusjon og salg av gass, sa Putin på pressekonferansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.