Den 63 år gamle stjernen er i en bitter skattedisputt med den franske sosialistregjeringen, og Putin tilbyr å hjelpe til – dersom Depardieu skulle være interessert.

– Hvis Gérard virkelig vil ha enten statsborgerskap i Russland eller et russisk pass, så antar vi at saken vil få et positivt utfall, sa Putin under sin årlige TV-sendte pressekonferanse torsdag.

Den franske avisen Le Monde skrev i sin torsdagsutgave at Depardieu vurderer tre muligheter for å unngå det nye franske skatteregimet: å flytte til Belgia, hvor han eier et hus, eller Montenegro, hvor han driver en bedrift, eller å flykte til Russland.

– Putin har allerede sendt meg et pass, spøkte skuespilleren, som er et kjent ansikt i Russland, overfor Le Mondes journalist.

I et åpent brev til statsminister Jean-Marc Ayrault i søndagsavisa Le Journal du Dimanche skrev Depardieu at han ikke lenger ville regnes som fransk. Brevet var en reaksjon på at Ayrault mente det var patetisk at skuespilleren skulle flytte for å slippe å bidra til fellesskapet.

«Jeg forlater Frankrike fordi dere mener at suksess, kreativitet, talent, alt som skiller seg ut, må straffes», skrev Depardieu. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.