Q-Free fikk et resultat før skatt på 5 millioner kroner i andre kvartal 2016, sammenlignet med 8 millioner kroner i samme periode året før.

Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport torsdag.

Ebitda ble 11 millioner kroner i kvartalet (14).

Driftsresultatet ble -3 millioner kroner (-8), av en omsetning på 246 millioner kroner (179).

Selskapet har godt moment inn i andre halvdel av 2016, og der økt anbudsaktivitet i mange regioner, opplyses det.

Ny egenkapital

Q-Free vil starte en prosess for å hente ny egenkapital, som vil gi selskapet en mer balansert finansiell struktur og mulighet for ytterligere gjeldsfinansiering.

Selskapet har hyret ABG Sundal Collier som rådgiver, opplyses det i kvartalsrapporten torsdag.

Finansierer nye prosjekter

For å finansiere Slovenia-prosjektet og andre tildelte kontrakter, og for å være i posisjon til å by på lignende prosjekter i fremtiden, trenger selskapet å styrke finansieringen og investeringskapasiteten, vises det til.

Selskapet vil gjennomføre en ekstraordinær generalforsamling mandag 19. september 2016, hvor styret ber om fullmakt til å øke selskapets aksjekapital med inntil 25 prosent.

«For at selskapet skal ha mulighet for å kunne utnytte potensielle strategiske muligheter innen ITS-sektoren, hovedsakelig ved større prosjekter og anbud med mer, foreslår styret å forhøye fullmakten til å utstede aksjer. Forslaget innebærer at aksjonærenes fortrinnsrett til tegning av aksjer kan settes til side. Fullmakten foreslås å ha en varighet frem til den ordinære generalforsamlingen i 2017 dog ikke lenger enn til den 30. juni 2017», heter det i innkallelsen til generalforsamlingen.

Les også:

Marine Harvest leverer rekordhøyt resultat

- I dag har vi nådd en balanse. Det er en milepæl

Tidal-topp vil bli P3-redaktør  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.