Kavli-konsernet, som eier Q-Meieriene, mener Landbruks- og matdepartementet driver en forskjellsbehandling som hindrer Q-Meieriene i å utvikle konkurransen videre, skriver Bergens Tidende.

Bønder som leverer til Tine er også eiere av meieirigiganten gjennom samvirkemodellen og får utbytte på sin eierandel. Melkeprodusenter som leverer til Q-meieriene får ikke beholde sin eierandel i Tine - og må kompenseres for dette utbyttet. Det har Q-meieriene fått støtte fra staten til å dekke.

- Problemet er at den godtgjørelsen Q-Meieriene skal motta fra staten for å dekke bonusen, ikke lenger henger med. Forskjellen mellom utbetaling og godtgjørelse er nå så stor at vi ikke kan gjøre større investeringer i nytt produksjonsareal før konkurransen skjer på like vilkår, sier konsernsjef Erik Volden i Kavli, og varsler at utviklingen truer konkurransesituasjonen.

- De usikre rammevilkårene kan dessverre gjøre det uforsvarlig å gjennomføre helt nødvendige investeringer for videre utvikling av Q-meieriene, sier Volden.

Selskapet har tatt opp problemet med Landbruks- og matdepartementet, og avventer et svar i begynnelsen av mai. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.