Det australske flyskapet Qantas avbestiller ett av de 15 Dreamliner-flyene det har bestilt fra Boeing.

Boeing har slitt med en serie problemer med sine nye superfly, og en rekke land har beordret flyforbud inntil flyene er sikkerhetssjekket.

Torsdag Boeing 787 Dreamliner-fly også flyforbud over Europa, kort tid etter at den amerikanske luftfartsmyndigheten (FAA) bestemte at alle fly av denne typen skal settes på bakken for sikkerhetssjekk.

– Før nye flyginger med amerikanske Boeing 787-fly må eierne vise til at batteriene er trygge, heter det i en uttalelse fra FAA.

Onsdag måtte et japansk Dreamliner-fly fra selskapet All Nippon Airways (ANA) nødlande på grunn av røykutvikling i cockpiten. Årsaken var problemer med et batteri.

Norwegian har bestilt totalt åtte fly av denne typen. Tre leveres i år, fire til neste år og det siste i 2015. Foreløpig har Norwegian ikke uttrykt bekymring over alle hendelsene den siste tiden med den nye flytypen.

Les også: FAA beordrer alle Dreamliner-fly på bakken

Nok et uhell med Dreamliner-fly


Norwegian fikk nei
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.