Quantafuel melder onsdag om forsinkelser ved sitt plastgjenvinningsanlegg i Skive i Danmark. Ifølge meldingen vil prosjektgjennomføringen utsettes fra slutten av tredje kvartal til midten av fjerde kvartal.

– Vi vil ikke bruke koronasituasjonen som en unnskyldning, for vi har jobbet hardt for å nå målene våre til tross for de utfordrende forholdene. Men det er en realitet at leveringstiden for nøkkelkomponenter har økt dramatisk, og mange leverandører er ikke i stand til å levere i henhold til avtalt tidsplan, sier Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn i meldingen.

I september i fjor åpnet Quantafuel sitt første avfallsanlegg i Skive, og selskapet var blant de mest omtalte og omsatte grønne aksjene på Euronext Growth i 2020. Da steg aksjen kraftig, men så langt i år har den falt rundt 35 prosent. Onsdag faller aksjen syv prosent.

Kjøpt seg helt opp

Da Quantafuel la frem tall for første kvartal i mai, meldte det at målet om å drifte to parallelle produksjonslinjer ved Skive-anlegget i Danmark, hvorav én på full kapasitet, var nådd. I mai var planen å ha «proof-of-concept» i Skive i andre kvartal i år og full produksjon innen utgangen av tredje kvartal.

– «Proof-of-concept» er ikke en prosess med binært utfall. Det er en krevende og tidskonsumerende prosess med mange små forbedringer. Det har aldri vært et spørsmål om vi vil fullføre «proof-of-concept» i Skive, men når. Vi jobber hardt for å fullføre det, og håpet å markere milepælen i utgangen av dette kvartalet. Vi er glade for å ha satt ukentlige rekorder for produksjonsstabilitet og -volum, og er sikre på at vi vil nå «proof-of-concept» snart, sier Bøhn i meldingen.

Mandag denne uken kunngjorde selskapet at det kjøper seg opp til fullt eierskap ved det danske produksjonsanlegget. Tidligere denne måneden investerte plastgjenvinningsselskapet i en forbehandlingslinje i Aalborg for å sikre råstoff. Selskapet planlegger også å bygge et forbehandlingsanlegg for råvarer integrert med et kjemisk gjenvinningsanlegg i Esbjerg, og ifølge meldingen onsdag fortsetter prosessen som planlagt.

Det er ikke første gang Quantafuel melder om forsinkelser ved Skive. I fjor vår opplyste selskapet om at prosjektet hadde hatt ytterligere forsinkelser i løpet av første kvartal 2020 på grunn av koronaviruset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.