Artisten Ravi tvang P4 til å  spille egen musikk  da han mandag gjestet kanalen live i studio. Nå oppfordrer han til  aksjoner for å jenke på radiokanalens musikkpolitikk.

P4 ville gjerne ha artisten Ravi  som gjest direkte i studio, men ville ikke spille musikken hans.  Radiokanaler i dag holder seg nemlig med såkalte spillelister som er satt opp for å appellere til flest mulig lyttere, og her passet ikke Ravi inn.

LES OGSÅ:«Idol»-dommer begjært konkurs

Det fant ikke artisten seg i, P4 ga etter og innfridde artistens krav.

«Dette finner vi oss ikke i»

«I dag satte jeg hardt mot hardt. Og det funka fint. Jeg blei intervjua på direkten, og det ble spilt Ravi-musikk mellom stikkene», skriver Ravi med virkelig navn Ivar Johansen på Facebook.

I kommentarfeltet får han støtte fra en rekke aktører i den norske musikkbransjen. Utgiver Christer Falck og manager og musiker Bjørn Terje Bråthen poengterer blant annet at også NRK og Radio Norge holder seg med rigide spillelister som fører til at artister som for eksempel blir intervjuet i «Nitimen» blir forbigått når musikken settes i gang.

LES OGSÅ:Slutter i VG, flytter alt til YouTube

«Gamle Eidsvåg-slagere og Hodet Over Vannet på repeat … skammelig og respektløst, dette finner vi oss ikke i», skriver Ravi.

«Husker vi hørte Tønes-platelanseringsintervju der de spilte Elton John og Phil Collins mellom stikkene. Da ble den saken sealed for vår del. Bra initiativ, Ivar!» skriver gitarist i Kaizers Orchestra Geir Zahl.

P4-sjefen: – Forstår Ravi

I innlegget sitt oppfordrer Ravi norske artister og plateselskaper til å aksjonere for å bryte med radiokanalenes spillelistetyranni og får støtte fra organisasjonen Norsk Artistforbunds leder Knut Aafløy.

P4-sjef Kenneth Andresen sier at beskrivelsen av P4s musikksystem er riktig.

– Det er ikke journalistene som bestemmer musikken vi spiller. Det gjør musikkavdelingen. Vår musikk er enten forhåndsprogrammert eller godkjent av musikkavdelingen. Slik er det nok i andre kanaler også, sier Kenneth Andresen.

 

NRKs radiosjef Marius Lillelien sier likevel at han ikke kjenner igjen beskrivelsen av NRKs musikkpolitikk.

– Vi har en mye mykere spillelistepolitikk enn dette. Når en journalistisk vurdering tilsier at vi har artister i studio, så står det selvfølgelig programledelsen fritt å avvike fra spillelistene og spille ny musikk. Det gjelder alle sendinger, sier Marius Lillelien.

Får støtte fra plateselskapene

Bjørn Rogstad hos plategiganten Universal støtter Ravis utspill og viser til at Åge Aleksandersen allerede for åtte år siden droppet en opptreden hos P4 fordi kanalen ikke ville spille musikken hans i samme slengen.

– Vi fyller ikke P4 med innhold uten at vi får noe igjen for det, det er ikke interessant, sier Rogstad.

– Er det aktuelt med organisert aksjoner mot radiokanalene?

– Nei!  Det er ikke rette måten. Alle portvoktere for musikk har mistet makt. I dag finnes det så mange andre muligheter til å nå ut til publikum, vi er ikke avhengig av radio lenger. P4 kommer til å bøye seg og komme etter. Vi andre må  fortsette å konsentrere oss om å gi ut bra norsk musikk som tar fyr på nettet, sier Bjørn Rogstad.

Les også

Torkjel (26) kan bli den yngste nordmannen som bestiger det høyeste fjellet på hvert kontinent. Dét skal gi karrieren hans en kickstart

Forretningslunsjens høyborg

  SEB med ferske anslag: Dette er hovedrisikoen i norsk økonomi

 

Se DNtv: Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum:

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.