Portugal prøver å overbevise investorer om at landet ikke trenger redningspakker som Hellas og Irland har måttet ty til.

Portugal var i markedet onsdag for å auksjonere bort én milliard euro i statskasseveksler som løper til 2013. Det var den første gangen på to måneder landet holdt denne typen auksjon.

Renten var 5,993 prosent og buddekningen var 1,6, melder nyhetsbyrået TDN Fianns.

Det er langt over hva Portugal tidligere har fått. I en tilsvarende auksjon i september ifjor ble renten 4,086 prosent, ifølge TDN Finans. Den økte renten viser at usikkerheten rund hvorvidt landet vil være i stand til å betale tilbake gjelden, har økt.

I forkant av auksjonen ble det klart at markedsrenten på tiårig statsgjeld utstedt av Portugal har steget til 7,70 prosent, det høyeste nivået siden euroen ble innført.

- Det blir verre (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.