DNO International og Rak Petroleum er enige om å fusjonere Raks virksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika inn som et datterselskap i DNO. I bytte får Rak aksjer i DNO International.

Det opplyser DNO International i en børsmelding mandag.

DNO International vil utstede nye aksjer til Rak. Aksjene vil ha en pris på mellom 8,25 og 10,00 kroner, ifølge børsmeldingen. Dette vil gi en samlet prislapp på Raks virksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika på mellom 250 og 300 millioner dollar, tilsvarende mellom 1,3 og 1,6 milliarder norske kroner.

Etter transaksjonen vil Rak eie rundt 40 prosent av aksjene i DNO International.

Rak står for Ras Al-Khaimah som er det nordligste emiratet i De syv forente arabiske emirater. Hovedaksjonær i selskapet er emiratets overhode sjeik Saqr bin Muhammad al-Qasimi.

RAK Petroleum, som i dag eier 30 prosent av DNO International, sørget tidligere i sommer for å kaste styreleder Berge Gerdt Larsen og deler av det sittende styret.

Les mer: Rak kastet Berge Gerdt Larsen

Rak har tidligere signalisert at selskapet kan komme til å kjøpe opp hele DNO International. DNOs nye iranske styreleder Bijan Mossavar-Rahmani (58) vurderer ifølge Dagens Næringsliv å ta over det siste store frittstående oljeselskapet på Oslo Børs.

- Vi vurderer å kjøpe DNO og kan skaffe nok penger til å kjøpe hele selskapet hvis vi synes det er fornuftig. Frem til nå har vi ikke ønsket å eie mer enn 30 prosent, men det kan endre seg. Tilgang til kapital er ingen hindring for oss, sa Mossavar-Rahmani til DN i midten av juni i år.

Les også: Vurderer å kjøpe hele DNO (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.