RAK Petroleum, som er i fusjonsprosess med DNO International, har stanset borevirksomhetet på Saleh-5 midlertidig som følge av at partner Rak Gas har utøvd opsjonen som gir selskapet 30 prosent andel i prosjektet mot å betale en bestemt andel av tidligere og kommende prosjektkostnader.

Det opplyses i en melding fredag.

Dette er den omstridte brønnen som DNO-aksjonær Berge Gerdt Larsen mener RAK holder skjult at boringen er mislykket og at borekosnadene på opptil 40 millioner dollar er tapt.

- Hittil har de brukt 40 millioner dollar, og har mistet hele brønnen. Dette vil de ikke rapportere om, men informasjonen fra Dubai er det, sa Larsen til DN.no i forbindelse med fremleggelsen av DNOs resultat for tredje kvartal.

Larsen anklager DNO for å skjule «fiaskoprosjekt»

RAK opplyser i børsmeldingen fredag at de totale borekostnadene på Saleh-5 ventes å bli 35 millioner kroner hvor av RAK Petroleums andel utgjør 24,5 millioner.

RAK Petroleum opplyser at selskapet uavhengig av avtalen med RAK Gas, også i samtaler med et ikke-navngitt selskap som ønsker å finansiere hele den første brønnen i Saleh-lisensen mot deleierskap i områdene rundt lisensen, men ikke i Saleh-lisensen.

RAK har opplevd forsinkelser og problemer på Saleh-5 brønnen hvor det var borestart 5. juli. Det vil bli gjort tekniske studier før boreoperasjonene gjenopptas.

Larsen anklager DNO for å skjule «fiaskoprosjekt» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.