Rak Petroleum skal ha gjort en henvendelse om bud på oljeselskapet DNO International til kurs elleve kroner per aksje. DNO-aksjen ble sist handlet til 8,95 kroner, opp 7,32 prosent.

Det melder Daily Telegraph i sin "talk from the city"-spalte tirsdag. Nettavisen viser til rykter, og "velplasserte markedskilder", ifølge TDN Finans.

Rak Petroleum er et selskap i De forente arabiske emirater, etablert i 2005, som ønsker å bygge oppstrømsvirksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika gjennom leting og strategiske oppkjøp.

"Det ryktes at det kan være et mulig motbud fra USA på DNO, og Goldman Sachs skal være rådgiver for den ukjente interessente, mens Seb Enskilda jobber for DNO". Det er også en teori om at Korean National Oil Company, som nylig gjorde en henvendelse til Dana, kan være interessert i DNO International, da de har virksomhet i områder som Kurdistan og Jemen", skriver Daily Telegraph.

Oslo Børs pauset handelen i aksjen klokken 13.01 for å undersøke kursbevegelsene. Klokken 13.44 ble pausen opphevet, med førhandel til 13.50.

Vil ikke kommentere
DNO Internasjonal sier at de ikke vil kommentere spekulasjonene om at Rak Petroleum skal være interessert i å legge bud på selskapet.

Det sier selskapets kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie til TDN Finans tirsdag.

Det norske oljeselskapet DNO startet i 2005 seismiske undersøkelser og boring på Tawke-feltet i Nord-Irak. Irak har verdens tredje største oljereserver, men foreløpig er det ingen som får eksportert olje ut av landet. Alt avhenger av en endelig avtale mellom de kurdiske regionale selvstyremyndighetene (KRG) og de sentrale myndighetene i Bagdad.

Heftig aksjekjøp
I midten av juni fikk Rak Petroleum inn to nye styremedlemmer på generalforsamlingen i DNO. Det skjedde etter at RAK på kort tid har kjøpt seg opp til å bli en betydelig eier i oljeselskapet DNO.

Ifølge siste oppdaterte aksjonærliste på DNOs hjemmesider eier Rak Petroleum 30 prosent av DNO-aksjene.

Les: Rak fester grepet i DNO (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.