Ramin-Osmundsen har kommet med innrømmelser overfor statsminister Jens Stoltenberg, opplyste Stoltenberg på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Hun har selv tatt beslutningen om at hun ønsker å fratre som barne- og likestillingsminister, men fikk full støtte av Stoltenberg.

Bakgrunnen er kritikken som er kommet om statsrådens utnevnelse av barneombud Ida Hjort Kraby.

På en pressekonferanse i går valgte Manuela Ramin-Osmundsen å bli sittende som statsråd og fikk støtte av statsminister Jens Stoltenberg.

Les:Manuela Ramin-Osmundsen blir sittende

Justisdepartementets lovavdeling har vurdert statsrådens habilitet og kommet frem til at Ramin-Osmundsen ikke var inhabil da hun ansatte Kraby som nytt barneombud.

Nye opplysninger i dag
I løpet av dagen har det fremkommet nye opplysninger i saken som gjør at hun nå velger å trekke seg.

3. januar møtte Manuela Ramin-Osmundsen en felles bekjent av seg og Ida Hjort Kraby.

- Hun er en bekjent av både meg og Ida Hjort Kraby. På spørsmål om Kraby var aktuell som barneombud, var jeg uforsiktig nok til å fortelle at Ida Hjort Kraby hadde trukket seg. Jeg sa samtidig at det var synd og at hun var en god kandidat, sier Ramin-Osmundsen.

- Det var ikke ment som en oppfordring om å søke, men jeg ser likevel at det kan ha vært en, sier Ramin-Osmundsen.

- Jeg burde ha fortalt dette tidligere, bemerket hun.

Ny barne- og likestillingsminister vil komme på plass i løpet av i morgen eller en av de neste dagene, opplyste Stoltenberg på pressekonferansen.

Barneombud Ida Hjort Kraby valgte også å trekke seg etter Manuela Ramin-Osmundsens avgjørelse.

Les: Ida Hjort Kraby trekker seg

Jens Stoltenberg synes det var en "klok og riktig beslutning" av Ramin-Osmundsen å gå av. I går hadde pipen en annen lyd. Da kunngjorde Stoltenberg at han hadde full tillit til statsråden.

- Det er fremkommet informasjon som jeg burde ha fått tidligere, sa han i ettermiddag.

- Feil vurdering
- Det er informasjon om samtaler som kan ha påvirket ansettelsesprosessen av barneombud Ida Hjort Kraby, og det burde jeg ha visst om, la han til.

Manuela Ramin-Osmundsen har vært under et sterkt press de siste dagene. Selv etter gårsdagens pressekonferanse, der hun ga uttrykk for at hun ville bli sittende, mente opposisjonen på Stortinget at hun burde gå av. Hun ble også kalt for en løgner.

- Jeg takker statsministeren for støtte gjennom noen vanskelige dager. Jeg har gjort en feil vurdering, og det beklager jeg. Jeg har vært under et sterkt press, men jeg holder fast ved at jeg gikk inn i en ansettelsesprosess med ønske om å finne den beste kandidaten, sa statsråden i pressekonferansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.