Republikanernes presidentkandidat John McCain gjorde narr av rival Barack Obama ved å sammenligne ham med Paris Hilton.

Og den blonde partyjentas familie - som er blant McCains sponsorer - er svært lite glade for det utspillet, skriver Berlingske Tidende.

Det er i en kontroversiell tv-reklame at Barack Obama og Paris Hilton kobles til hverandre.

- En celebritet
"Han er den største celebriteten i verden", sier en sarkastisk stemme, mens bilder av Obama, Paris Hilton og Britney Spears glir over skjermen.

Paris Hiltons far og farfar er imidlertid blant dem som har gitt penger til McCains kampanje, og ifølge en kilde med tett kontakt opp mot McCain-leiren ringte begge to til republikanernes hovedkvartér i går for å skjelle ham ut.

- Telefonen var rødglødende, skriver den konservative kommentatoren og regelmessige rådgiver for John McCain, Martin Eisenstadt, i sin blogg.

- Ingen tabloid-tøyte
- Paris Hilton er ikke bare en tabloid-tøyte man kan bruke til show og moro. Hun bærer i navnet sitt varemerket til en av USAs mest suksessfulle, globale virksomheter. Det er ikke så rart at hennes bestefar er opprørt: Hver gang Paris er i nyhetene, får hotellene deres færre gjester, konstaterer Martin Eisenstadt.

Han spår at bommerten vil få noen hoder til å rulle. Enten i McCains stab, eller hos reklamebyrået deres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.