Transaksjonen er ventet å bedre selskapets kontantposisjon med 21 millioner dollar ved overtagelsestidspunktet, inkludert innbetalinger Golden Ocean allerede har gjort på skipet.

Milliardær John Fredriksen er største aksjonær i rederiet i tillegg til at han også er styreleder og konsernsjef.

Kamsarmax-skipet ble bestilt ved Jinhaiwan-verftet i Kina i sist oktober, og skal etter planen være ferdig i tredje kvartal 2009.

Tjener 80 mill
Golden Ocean får 65,3 millioner dollar for skipet. Da kontrakten om kjøp av de åtte nybyggene ble kjent i slutten av oktober, ble prisen totalt oppgitt til 410 millioner dollar, noe som tilsvarer drøyt 51 millioner dollar per skip. Det gir en gevinst på 14,2 millioner dollar, eller rundt 80 millionre kroner med dagens dollarkurs.

Golden Ocean leaser tilbake skipet for ti år fra kjøperen til en dagrate på 21.975 dollar.

Golden Ocean har også sikret seg rett til å kjøpe båten til en avtalt pris etter tre år, og har deretter årlig opsjoner på å kjøpe båten frem til leasingavtalen utløper.

Den avtalte kjøpsprisen etter ti år er 40 millioner dollar.

Selskapet skriver i en melding at kostnader på kapital og den fleksible strukturen i avtalen gjorde at det synes avtalen var gunstig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.