Statistisk Sentralbyrå la på torsdag frem sin internett-måling for andre kvartal 2008.

  Tallene viser at 1,4 millioner, det vil si 66,6 prosent, av norske husholdninger nå har bredbånd. Akershus, Sør-Trøndelag, Rogaland og Oslo er de fylkene med flest bredbåndsabonnement i prosent av husholdningene, alle med over 70 prosent.

Finnmark, Hedmark og Oppland er de fylkene som har lavest bredbåndsdekning, alle med under 60 prosent.

Raskest hjemme
Andelen av de private bredbåndsabonnementene som har en hastighet på over 8 Mbps er på 11 prosent, mens bare 3 prosent av bredbåndene i bedriftene har en slik hastighet.

I privatmarkedet er det husholdningene i Rogaland og Nord-Trøndelag som har flest raske bredbånd (mer enn 8 Mbps), med henholdsvis 39 og 27 prosent.

Totalt var det 1.556.000 bredbåndsabonnement i Fastlands-Norge, som er en økning på 14 prosent i forhold til samme periode i 2007. Bedriftsmarkedet utgjør bare 154.000 av disse abonnementene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.