Ingen nettbrett har overrasket med så positivt som Asus Transformer Prime gjorde da det ble lansert. Nå er Asus tilbake med et nytt Transformer-brett, med enda høyere ytelse.

Navnet er hentet fra Transformer-seriens kombinerte dokkingstasjon og tastatur. Dette selges som ekstrautstyr, men er utført i samme design som nettbrettet. Dokkingen inneholder et ekstra batteri, som lader nettbrettets batteri når de er sammenkoblet.

Når Transformer Pad 300 er koblet til sin dokkingstasjon får man noe som ligner på en ultraportabel pc. Tastaturet er like godt som det man forventer av en god bærbar pc, noe som ingen andre tastaturer som selges til nettbrett kan tilby.

Resultatet er at man får et nettbrett som nærmer seg en bærbar pc i den forstand at man kan skrive lengre tekster på det uten å miste pc-ens komfort. Når man i tillegg får en imponerende batterikapasitet er det vanskelig å være negativ til denne løsningen.

Design
Transformer Pad 300 kommer i flere ulike farger, så det er mulig å finne noe etter egen smak. Stilen og formen er den samme som på tidligere modeller. Kabinettet er stivt og solid, men det fargede plastdekselet bak skjermen svikter litt på midten.

Asus passer på at nettbrettet ikke blir for likt verken Ipad eller Galaxy Tab, og viser at det går an å lage kvalitetsdesign uten å bli for lik de andre.

Selve nettbrettet har en god skjerm med bra lysstyrke, men som de fleste konkurrentene må dette også gi tapt i sollys.

Som nevnt er tastaturet av prima kvalitet, faktisk bedre enn på mange bærbare pc-er jeg har brukt.

Mekanismen som kobler de to delene sammen er like enkel som den er solid. Jeg hadde ingen uhell eller knoting med å få ting på plass.

 

På jobben
Dette nettbrettet passer de fleste brukergrupper, men det har et særskilt fortrinn for de som vil ha det som arbeidsverktøy. Android har blitt et modent system, og det finnes mange gode apps man kan bruke til å redigere tall, tekst og tabeller.

Applikasjoner som e-post og kalender er standard, men fungerer bra og holder høyt nivå når det gjeler brukervennlighet.

Jeg vil si at Transformer-serien til Asus er de nettbrettene som best av alle ivaretar behovene man har for mobilt arbeid.

Brukeropplevelse
Asus har ikke lagt all verdens innsats i tilpasning av systemet til Transformer Pad, slik de har gjort med eksteriøret. Men det er heller ikke så nødvendig når brettet er basert på Android 4. Systemet er enkelt å bruke og responsivt så det holder.

Som jeg nå har nevnt flere ganger er det å skrive lengre tekster på tastaturet til Transformer Pad 300 den samme opplevelsen som å skrive på en pc av tilsvarende størrelse.

 

Konklusjon
Asus kommer igjen svært nær en sekser på terningen! Dette nettbrettet er en fryd å bruke og dokkingen er genial. Vil du ha et nettbrett som ikke er Ipad bør du absolutt vurdere Asus Transformer Pad 300.

Her er produsentens offisielle produktside.