- En person har blitt hentet inn til avhør og er senere pågrepet. Mens vi prater holder polititet på med en husransakelse. Politiet er nå på personen arbeidsplass, sier Andreas Koch, informasjonssjef hos Carnegie i Sverige til Di.se.

Ifølge Koch kommer politiets razzia på Carnegies kontor på Gustaf Adolfs Torg i Stockholm som en overraskelse.

Den pågrepede er siktet for innsidehandel. Personen jobber ved Carnegies avdeling for Investmentbanking i Sverige, opplyser Koch til nettavisen.

-Vi er ganske så sikre på at det handler om innsidehandel. Men vi får avvente og se hva politiet forteller, sier Koch som ikke tror andre er innblandet.

En pågrepet på mandag
Svenske medier har tidligere meldt at en person ble pågrepet i Malmø mandag minstenkt for grovt brudd på forbundet mot innsidehandel.

Personen skal ha hatt god innsyn i et børsselskaps økonomi.

Carnegies Koch kjenner ikke til om det finnes en sammenheng mellom den mistenkte i Malmø og dagens ransaking i Stockholm. Carnegie i Sverige har tidlilgere i år fått gjennomgå etter at ansatte hadde blåst opp verdien av opsjoner selskapet satt på. De oppblåste verdiene var med på å gi basis for de ansattes bonus, som derved ble langt høyere enn de skulle ha vært.

Koch er sikker på at den som ble pågrepet i dag ikke er knyttet til denne skandalen.

- Personen har arbeidet på en helt annen avdeling og har ikke jobbet med slike saker, sier Koch til Di.se(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.