Styreleder Jan Anders Vestrum i gruveselskapet Intex Resources er under etterforskning for brudd på verdipapirhandelloven, opplyser selskapet i en melding tirsdag.

Ifølge meldingen gjennomførte Økokrim tirsdag en razzia i Intex Resources' lokaler i Oslo.

Vestrum er beskyldt for å ha delt innsideinformasjon, men ikke for å ha handlet på slik informasjon.

Statsadvokat Henrik Horn bekrefter overfor E24 at Vestrum og to andre er siktet i saken.

Informasjon til tredjeparter
Økokrims ransaking og etterforskning av Vestrum skyldes at Intex har delt informasjon med tredjeparter, opplyser kommunikasjonsdirektør Andreas Qvale i Intex til TDN Finans.

- Det som er gjenstand for Økokrims ransakelse er deling av informasjon med tredjeparter. Vi har vært i kontakt med en rekke selskaper på basis av at vi vil finne samarbeidspartnere til prosjektet vårt på Filippinene. Det er i høyeste grad legalt, sier Qvale til TDN Finans.

- Hvordan vi kan ha forhandlinger uten å dele informasjon vet vi ikke, sier han videre.

I meldingen til Intex nevner ikke selskapet styreformannens navn.

- Det er Jan Vestrum som er styreformann. I meldingen skrev vi bare styreformann, for det er i egenskap at styreformann han er under etterforskning, sier kommunikasjonsdirektøren.

- Det som vi anser som viktig her er at det er loven om innsidehandel det dreier seg om. Jan Vestrum er ikke anklaget for å ha drevet noe innsidehandel, sier han.

Pauset aksjen
Børshandelen i Intex-asjen ble tidligere tirsdag pauset. Qvale sier at de valgte å be om børspause etter de hadde spurt Oslo Børs om råd i forhold til håndteringen av situasjonen.

«Intex Resources samarbeider med Økokrim. Ingen beskyldninger er rettet mot selskapet», heter det i meldingen fra Intex.

Intex-aksjen ITX ble sist omsatt for 6,30 kroner, ned 1,56 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.