Skatteetterforskerne ba Madeira Fjords advokater i Bull & Co om å utlevere alt regnskapsmateriale knyttet til selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Med seg har etterforskerne et «pålegg om medvirkning». Når Skattekrim står på døren, plikter Bull & Co å legge frem alt av dokumenter knyttet til selskapet advokatene jobber for.

Bull & Co har vært rådgivere og forretningsadresse for Madeira Fjord siden sommeren 2008.

Mye tyder på at Skattekrim ved hjelp av kemneren og namsmannen kommer til å ta arrest i alle Madeiras mulige verdier og kontoer - hvis det er noen.

Undersøker hvitvasking
Skattekrimseksjonen er Skatt Østs spesialavdeling for store, alvorlige skattesaker.

- Jeg har ikke anledning til å kommentere saker vi jobber med, men jeg har jo lest oppslaget i DN på lørdag med stor interesse. Det ville vel nesten vært unaturlig om vi ikke aksjonerte, er det eneste Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen vil si til DN.

Lørdag skrev DN om hvordan et av verdens største pokernettverk i det skjulte var styrt av det norske selskapet Madeira Fjord.

Ifølge en intern granskning har Madeira Fjord brutt en rekke lover og regler: Selskapet har ikke overholdt frister for innlevering av regnskap og selvangivelse, regnskapene er mangelfulle, det er utbetalt tvilsomme lån til nærstående person, det er brukt proforma styremedlemmer som i praksis aldri deltok på styremøter, det mangler styreprotokoller, og det har vært mangelfull rapportering til aksjonærer.

Selv om Skattekrim i hovedsak jobber med skattekriminalitet, vet DN at skattemyndighetene også ønsker å etterforske om Norge og Madeira Fjord kan ha blitt brukt i en storstilt hvitvaskingsoperasjon.

Les også: Pokernettverk styres fra Norge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.