UBS-ledelsen forsikrer at den siden 2009 ikke har gitt noen form for hjelp til folk som ønsker å omgå tyske skattebestemmelser. Men mandag ble det likevel gjennomført undersøkelser på kontorer og i private boliger over hele Tyskland.

– Jeg kan bekrefte at en landsdekkende aksjon med husundersøkelser er i gang, sa Bienossek til nyhetsmagasinet Der Spiegels nettsider.

Han opplyste at rundt 50 etterforskere var satt inn i aksjonen som begynte mandag morgen.

Kjøp av CD utløste razzia
UBS ville ikke umiddelbart kommentere de nye undersøkelsene. Ifølge den tyske storavisen Bild ble razziaene satt i gang etter at politiet kom over data på en CD som finansdepartementet i delstaten Nordrhein-Westfalen fikk kjøpt for tre måneder siden.

Møter sterk kritikk
Tysklands konservative finansminister Wolfgang Schäuble har ifølge Der Spiegel inngått en avtale med myndighetene i Sveits om at tyskerne ikke skal kjøpe flere slike CDer. Denne avtalen møter sterk kritikk fra den rødgrønne delstatsregjeringen i Nordrhein-Westfalen.

Les også:
Massive bankkutt i Sveits
Stortap for UBS
10.000 jobber kan forsvinne fra UBS
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.