Oslo: Hverken Per Edgar Kokkvold eller Vebjørn Selbekk tror Jonas Gahr Støre bidro til å hindre vold med håndteringen av karikaturstriden i 2006.

I gårsdagens DN sa Støre at håndteringen av karikaturstriden i 2006 bidro til å hindre vold på norsk jord.

At Støre bidro til å hindre terror ved sine – i beste fall – «diplomatiske» uttalelser tror jeg er ren spekulasjon sier tidligere generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.
At Støre bidro til å hindre terror ved sine – i beste fall – «diplomatiske» uttalelser tror jeg er ren spekulasjon sier tidligere generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund. (Foto: Mikaela Berg)
– Jeg ser Støre prøver på en type alternativ historiebeskrivelse, sier Dagen-redaktør Selbekk.

Selbekk mener Støre snarere enn å forhindre vold, den gangen hisset opp gemytter.

– Ved å poengtere internasjonalt at det var en kristen avis som viste tegningen understreket han overfor allerede opphissede mennesker at dette var religionskrig, ikke et spørsmål om ytringsfrihet. Jeg tror hans holdning var egnet til å gjøre situasjonen verre, sier Selbekk.

Heller ikke daværende generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, tror på den konfliktdempende effekten.

– At Støre bidro til å hindre terror ved sine – i beste fall – «diplomatiske» uttalelser tror jeg er ren spekulasjon, sier Kokkvold.

Begge reagerer også på at Støre ikke mener det er viktig å forsvare retten til å bedrive blasfemi.

– Retten til å drive blasfemi er jo fundamentalt, sier Kokkvold.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.