Oljeindustriens Landsforening (OLF) reagerer på at regjeringen kutter i midler til petroleumsforskning.

-Hver fjerde krone i statsbudsjettet kommer fra petroleumsnæringen. Inntektene er forventet å falle i årene som kommer. Likevel velger regjeringen å kutte i forskningsmidler til landets viktigste næring. Kutt i petroleumsforskningen er svært uheldig, sier administrerende direktør Gro Brækken i OLF i en melding.

- OLF er overrasket og reagerer negativt på at regjering har redusert midlene til petroleumsforskning i forslaget til budsjett for 2011, sier Brækken.

Kutt i forskningsprogrammer
Petroleumsrettet forskning som Petromaks og Demo 2000 er blitt redusert i årets budsjett.

OLF mener at begge programmene trenger en betydelig økning i forhold til fjoråret. Det er derfor uheldig at regjeringen har gått motsatt vei og redusert bevilgningene til denne viktige forskningen, selv om forskningsbudsjettet totalt sett er økt, mener OLF.

Krever mer satsing, ikke mindre
OLF mener det er viktig at forskningen ikke svekkes, da næringens fremtid også er viktig for Norges fremtid.

- Petroleumsindustrien er uten sammenligning landets største og viktigste næringsklynge, med avgjørende betydning for kunnskaps- og teknologiutvikling, verdiskaping og arbeidsplasser over hele landet, sier Brækken.

Olje- og gassindustrien er en høyteknologisk og kunnskapsbasert næring. Det trengs en mye klarere prioritering og betydelig sterkere satsning på forskning og utdanning rettet mot petroleumsindustrien for å sikre framtidig teknologiutvikling og konkurransekraft i denne næringen som betyr så mye for arbeidsplasser og velferd for hele landet, skriver OLF i sin melding.

Teknologi og nye studenter
OLF ønsker at petroleumsrettet forskning med vekt på innovasjon og teknologiutvikling skal gis sterkere prioritet. Budsjettene til Petromaks, Demo 200 og annen petroleumsrettet forskning må økes kraftig, og det må satses sterkere på høyere utdanning innen realfag og ingeniører enn det som er gjort om er gjort i forslaget til statsbudsjettet for 2011, skriver OLF i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.