Solenergiselskapet Renewable Energy Corp. (Rec) vil dele virksomheten i to enheter, og lansere Silicon og Solar som to uavhengige børsnoterte selskaper, opplyser selskapet i en melding torsdag, ifølge TDN Finans.

  • Rec vil tilby 100 prosent av aksjene i Rec Solar til eksisterende aksjer.
  • Rec Solar verdsettes til 800 millioner korner og tilbudet er fullt ut garantert av de største aksjonærene i Rec.
  • Rec Solar vil få en kontantposisjon på 300 millioner kroner og søke om notering på Oslo Børs.
  • Med en egenkapitalgrad på 67 prosent vil Rec Solar bli unikt posisjonert som en av de få gjeldfri solarpanelleverandørene i bransjen, ifølge meldingen.
  • Rec vil ytterligere styrke dets balanse gjennom å motta proveny på 500 millioner kroner fra transaksjonen.
  • Etter transaksjonen vil Rec ha nettogjeld på rundt 1,7 milliarder kroner og en egenkapitalgrad på rundt 53 prosent.

Betinget godkjenning
Transaksjonen er betinget av endelig godkjenning fra Rec-aksjonærene gjennom en ekstraordinær generalforsamling og av obligasjonseierne i Rec.

Begge selskapene vil være bransjeledere i deres felt, og gjennom en planlagt finansiell transaksjon vil Rec sikre en sterk finansiell base, som vil gi konkurransefordel og et solid fundament for begge selskaper fremover, ifølge meldingen.

Konsernsjef Ole Enger viser til at Solar har blitt en svært kompetitiv energikilde, og selskapet tror at solarbransjen vil vise betydelig vekst de kommende årene.

-Vi anerkjenner at det vil bli økende utfordrende å vokse og opprettholde en ledende posisjon med en vertikal integrert virksomhetsmodell. Gjennom å lansere et rent solarselskap og et rent silisiumselskap, vil begge selskapene være i en gunstig posisjon til å tiltrekke seg kapital, og godt utstyrt til å tilnærme seg markedet strømlinjeformet og være i front med tanke på teknologiutvikling, sier Enger i en kommentar.

Bedre på driften
Selskapet fikk en resultat før ned- og avskrivninger (ebitda) på 152 millioner kroner i andre kvartal 2013, sammenlignet med 270 millioner kroner i tilsvarende periode året før, opplyser selskapet torsdag.

Ebitda var ventet til 57 millioner kroner ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Driftsinntektene i kvartalet var på 1.544 millioner kroner (1.987), mot ventet 1.443 millioner kroner.

Resultat før skatt fra videreført virksomhet ble -660 millioner kroner (-3.868), mot ventet -316 millioner kroner.

Nedskrivningene var -1 millioner kroner i kvartalet, mot -3.600 millioner i samme kvartal året før.




Les også: Derfor stiger Rec



<b>Pareto anbefaler Rec-kjøp</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.