Renewable Energy Corporation (REC) har besluttet å erstatte sin eksisterende syndikerte bankfasilitet, og vil gjøre en tegningsrettsemisjon på rundt fire milliarder kroner, opplyses i en pressemelding onsdag morgen.

Den nye løsningen vil lette de finansielle lånebetingelsene, og tilpasse det investeringsprogrammet, gi bedre samsvar mellom betalingsprofilen med kontantstrømmen, og redusere antallet banker i kredittfasiliteten.

Recs emisjon er fullgarantert av Orkla, Folketrygdfondet og et banksyndikat bestående av DnB Nor Markets, Nordea og SEB.

"Finansieringsbehovet for å fullføre det pågående investeringsprogrammet er uendret. Den samlede finansieringen på 14 milliarder kroner reflekterer fullt ut Recs finansieringsbehov for å fullføre investeringsprogrammet", opplyses det.

De eksisterende kredittlinjene på rundt 15,5 milliarder kroner vil erstattes av en ny på ti milliarder kroner.

Mindre kapitalbehov
Rec henter inn mindre kapital i sin refinansiering av bankfasiliteter og emisjon som følge av mindre kapitalbehov, blant annet fordi Singapore-satsingen blir billigere.

Det sier IR-direktør Mikkel Tørud i Rec til TDN Finans onsdag.

-Vi får noe mindre kapital tilgjengelig, men nå er vi i sluttfasen av vårt investeringsprogram og vi ser at kapitalbehovet er noe redusert blant annet fordi Singapore-investeringen er blitt billigere, sier Tørud.

"Lite fleksibel"

Det fremgår at de nye finansielle vilkårene reflekterer den ventede kontantstrømmen "med komfortabelt rom" sammenlignet med selskapets forretningsplan.

-Den eksisterende finansieringsstrukturen viste seg å være lite fleksibel, sier konsernsjef i Rec Ole Enger i en kommentar.

Den nye bankløsningen inkluderer en rullerende flervaluta kredittfasilitet på 6.675 millioner kroner, og en garantifasilitet på inntil 792 millioner Singapore-dollar, eller 3.325 millioner kroner.

"Dette vil muliggjøre forhåndsbetaling av de to eksisterende kredittfasilitetene og den eksisterende fasiliteten med totalt 19 banker", heter det i meldingen.

Ekstraordinær generalforsamling
Vilkårene i emisjonen vil offentliggjøres rundt 29. april.

Rec vil kalle inn til ekstraordinær generalforsamling rundt 29. april, og tegningsperioden ventes å gå fra rundt 6. mai til rundt 20. mai, og aksjen ventes handlet eksklusive tegningsretter fra rundt 30. april.

DnB Nor Markets, Nordea Markets og SEB Enskilda er koordinatorer for emisjonen, og felles bookrunners, mens Arctic Securities er finansiell rådgiver for Rec.


Les også: - Rec-emisjon på fem mrd. fornuftig (analytiker i februar)

- Et vanskelig år

- Det har vært mer enn spennende

- Stort negativt sjokk
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.