Solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (REC) gjorde det bedre enn ventet i årets tredje kvartal. Ebitda-resultatet (driftsresultat før avskrivinger) endte på 827 millioner kroner i tredje kvartalet, ifølge kvartalsrapporten selskapet la frem onsdag morgen.

På forhånd var det ventet et ebitda-resultat på 703 millioner kroner av en omsetning, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. Estimatene varierte fra 538 til 866 millioner kroner.

I tilsvarende kvartal ifjor ble fasiten et ebitda-resultat på 449 millioner kroner.

Omsetningen på 3,783 milliarder kroner var også høyere enn ventet. Resultatet før skatt endte imidlertid godt under forventningene med et underskudd på i overkant av en milliard kroner.

Netto finansielle poster ble negativt påvirket av valutakurser og verdijusteringer av konvertible obligasjoner. Totalt belaster dette resultatet 1.012 millioner kroner før skatt i kvartalet.

Økt margin
Ebitda-marginen steg fra 16 prosent forrige kvartal til 22 prosent i dette kvartalet.

Justert for kostnader på 93 millioner kroner i forbindelse med nedleggelsen av modulanlegget i Glava og reparasjonskostnader på 37 millioner kroner var det underliggende ebitda-resultatet på 882 millioner kroner.

Solenergiselskapet opplyser at etterspørselen økte i alle produktområdene i løpet av kvartalet, men at gjennomsnittsprisene var lite forandret sammenlignet med foregående kvartal.

Driftsresultatet ble positivt påvirket av høyere salgsvolum og innkjøringen av det nye produksjonsanlegget i Singapore.

En strømstans i Recs silisiumsavdeling påvirket resultatet negativt med 50 millioner kroner.