Renewable Energy Corp. har «etter grundige overveielser» besluttet å foreslå å utvide reparasjonemisjonen fra 300 til 375 millioner kroner. Det melder selskapet onsdag morgen.

Rec-ledelsen har fått sterk kritikk etter at emisjonen førte til kraftig utvanning av aksjonærer, og at den påfølgende reparasjonsemisjonen så ut til å utvanne minoritetsaksjonærer ytterligere.

Rec hentet inn 1,3 milliarder kroner i en emisjon rettet mot visse eksisterende og nye aksjonærer til kurs 1,50 kroner

Les: Rec henter 1,3 milliarder

company:rec

- Veldig spesielt
Dagens Næringsliv skrev lørdag at en tredjedel av Rec-aksjonærene fikk ikke delta i emisjonen, og reagerer på at styreleder Jens Ulltveit-Moe selv tar nesten en tredjedel

- Det ville vært greit og fått muligheten. Et styre skal være påpasselig med å ivareta alle aksjonærenes interesser. Når da styreformannen seksdobler sitt innehav, så er det veldig spesielt, sa investor Erik G. Braathen til DN.

Han er en av dem som er kritisk til måten emisjonen ble gjennomført på. Hans selskap Ojada har drøyt 2,9 millioner aksjer i Rec, og ble ikke forespurt om å være med i emisjonen.

Nå får han altså en ny sjanse.

Investorene som deltok i den rettede emisjoen har akseptert økningen.

«Reparasjonsemisjonen vil bli rettet mot eksisterende aksjonærer i selskapet pr. 21. juni 2012, som ikke ble invitert til å delta i den rettede emisjonen», skriver Rec det i meldingen.

0,58 nye aksjer per eksisterende aksje
Aksjonærene vil kunne tegne rundt 0,58 nye aksjer pr aksje de allerede eier. Tegningsrettene vil ikke være omsettelige men overtegning vil være tillatt.

«Reparasjonsemisjonen er betinget av gjennomføring av den rettede emisjonen og dermed også av at de tidligere annonserte betingelsene for gjennomføring av den rettede emisjonen oppfylles», heter det.

Finansavisen skriver onsdag om Eystein Magnus Hansen som er i ferd med å samle minoritetsaksjonærene i Rec til et felles krav om likebehandling. Deres krav er å få minst 100 prosent økning av sine aksjer, en aksje for hver aksje som kan være med på reparasjonsemisjonen.

- Planen er at vi dersom vi ikke er sikret dette forholdet på én til én, vil vi stemme nei til emisjonen, sier Hansen til Finansavisen.

Selskapet venter å avholde generalforsamlingen på eller rundt 20. juli 2012.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.