Solenergiselskapet Renewable Energy Corp. (Rec) fortsatte opp onsdag, og har de siste tre dagene steget rundt åtte prosent.

Analytiker Anita Huun i Handelsbanken Capital Markets mener Rec-oppgangen er drevet av en generell positiv nyhetsstrøm innen solarmarkedet, samt positive meldinger fra selskapet rundt ordreinngang for wafer-virksomheten.

- Det har vært en vending i nyhetsstrømmen til det mer positive. Sentimentet var svært negativt i midten av fjerde kvartal 2010, og markedet har til nå vist seg å holde bedre enn mange har fryktet. I tillegg har Rec-ledelsen vært ute med positive markedskommentarer rundt fjerde og første kvartal, sier Huun til TDN Finans.

Huun peker videre på at LDK Solars guiding for 2011 har påvirket sektoren positiv.

- Når verdens største waferprodusent guider 30 prosent over markedsforventningen for inneværende år, så sier det en del om avviket mellom markedet og produsentene. Det har helt klart gjort noe med sentimentet for sektoren, sier Huun.

Lavere risikofrykt
Auksjonen av fem- og tiårige portugisiske statsobligasjoner tidligere på dagen preget markedet, og bidro til å sende hovedindeksen opp.

Portugal solgte statsobligasjoner for 1,25 milliarder euro i en auksjon onsdag. Målet var å hente mellom 750 millioner og 1,25 milliarder euro i auksjonen.

Landet la ut obligasjoner med fem og ti års løpetid med forfall i henholdsvis oktober 2014 og juni 2020.

Portugal er foreløpig siste land ut i det som nærmest ser ut til å være en serie av markedsdrevne stresstester av de perifere eurosonemedlemmenes økonomi. Ifjor vår måtte Hellas til slutt be om kriselån fra EU og IMF etter at markedet sendte renten på landets gjeld til skyhøye nivåer. Investorene, som fryktet at Hellas ville misligholde statsgjelden, krevde stadig bedre betaling for å låne ut penger til landet.

Voldgift
Riggselskapet Sevan Marine falt tilbake etter at selskapet onsdag morgen meldte at det bestrider ONGCs rett til å trekke på en bankgaranti på 15,9 millioner dollar. Uenighetene skal nå løses med voldgift i det indiske rettsystemet.

-Bakgrunnen til dette er godt kjent. Vi har en borekontrakt med ONGC og har tidligere sagt at vi ikke kommer til å levere den riggen innen 31.12, og det er i den forbindelse vi nå har denne saken, sier administrerende direktør i Sevan Marine, Jan Erik Tveteraas til TDN Finans.

-Vi har hele tiden vært klar på at den riggen ikke blir levert, legger han til.

Tveteraas sier at det er vanskelig å si noe om hvor lang tid voldgiftsprosessen vil ta, men sier at han håper at det går så fort som mulig.

En analytiker TDN Finans har snakket med sier at det "lenge har vært kjent" at dette ville komme. Han sier videre at det ikke har så stor betydning for Sevan, og viser til at pengene står på en sperret konto.

Sevan Marine SEVAN falt 1,2 prosent til 6,18 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,82 prosent til 446,22 poeng.

Les også: Elektronikk drar Asia opp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.