Bluestar Elkem har inngått en avtale med REC Solar om å kjøpe samtlige aksjer i selskapet for 108, 50 kroner per aksje. Prisen oppgis i en børsmelding til å være 4,3 milliarder kroner.

Transaksjonen gir en premie på 22,6 prosent på snittkursen siste måned og 27,1 prosent på snittkursen siste tre måneder.

Salget skal godkjennes av en ekstraordinær generalforsamling som må avholdes senest 16. januar, men selve transaksjonen ventes å bli gjennomført i april eller mai 2015.

Primærinnsiderne Øystein Stray Spetalen og Jan Christian Opsahl, som tilsammen kontrollerer 20,2 prosent av selskapet har gått med på å ikke selge aksjer i selskapet før den ekstraordinære generalforsamlingen og å stemme for salget.

Overtagelsen er ikke heftet ved noen finansielle betingelser og styret i Rec Solar har avtalt å betale ti millioner dollar til Elkem hvis handelen ikke gjennomføres på grunn av et høyere bud.

Les også:
Avslørt: Tidstyvene!
Avansert spionprogram oppdaget
Dumper prisen over dammen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.