Oslo Børs gjorde et kraftig byks da handelen ble avsluttet etter halv dag onsdag. Til slutt endte hovedindeksen opp 1,09 prosent. Nå tar børsen påskefri frem til tirsdag i neste uke.

Renewable Energy Corp. er var aksjen som stakk av med mesteparten av oppmerksomheten onsdag etter at selskapet annonserte en refinansieringsplan som blant annet innebærer en tegningsrettemisjon på fire milliarder kroner. Rec endte som dagens mest omsatte aksje med nærmere tre ganger så stor omsetning som Statoil.

Les også: REC henter friske penger - igjen

En utenlandsk analytiker TDN Finans snakket med trodde at aksjen vil falle og så for seg at rabatten i emisjonen vil ligge på mellom 15 og 20 prosent. Han sa imidlertid at "emisjonen til en viss grad var priset inn allerede"

Etter en rolig start skjøt Rec-aksjen fart og endte til slutt opp 9,2 prosent til 27,80 kroner.

En megler TDN Finans snakket med senere på dagen peker på at markedet har spekulert i at emisjonen minst kom til å bli minst fem milliarder kroner.

- Nå ble det kun fire, sier han til TDN Finans.

Les også: Ukens viktigste tall

I forbindelse med presentasjonen av refinansierinsplanene opplyste Rec-sjef Ole Enger at selskapet er i prisforhandlinger på waferskipningene for andre kvartal. Tendensen er at prisene er flate til litt opp, sier Enger til TDN Finans.

Oljeopptur
Oslo Børs trosset børsfall i Asia og blandet utvikling på europeiske børser onsdag. Oljeprisene steg mot slutten av handelen. Da Oslo Børs avsluttet aksjehandelen litt etter klokken 13.00 var nordjsøolje med levering i mai opp 0,46 dollar til 81,74 dollar fatet.

Den amerikanske wti-kontrakten for mai var opp 0,50 dollar til 82,87 dollar.

Oljeselskapet Statoil STL steg 0,4 prosent til 137,60 kroner.

Blant de andre tungvekterne var det også bred oppgang onsdag. Aluminiumsselskapet Hydro NHY endte opp to prosent. Industrikonglomeratet Orkla, som er storeier i Rec, fikk drahjelp av Rec-aksjen og endte opp 3,8 prosent til 52,55 kroner.

Banken DnB Nor endte opp 2,1 prosent til 67,90 kroner.

Pauset kursrakett
Bioteknologiselskapet PCI Biotech avsluttet dagen på toppen av taperlisten. Aksjen ble pauset etter en kursnedgang på 17,9 prosent. Det ble ikke åpnet for handel i aksjen igjen før stengetid.

PCI Biotech har vært blant kursvinnerne på børsen så langt i år. Aksjen er opp 245,5 prosent siden årsskiftet.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,09 prosent til 376,70 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalobligasjoner for tilsammen 2,6 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.