Telenor og Redd Barna møttes i dag tirsdag for å diskutere avsløringene om blant annet barnearbeid hos Telenors underleverandører i Bangladesh.

Generalsekretær i Redd Barna, Gro Brækken, forteller til DN.no at Telenor la seg helt flate.

- Vi har fått deres fulle erkjennelse av ansvar i forhold til underleverandører og de overgrep mot barn som har skjedd hos denne underleverandøren i Bangladesh, sier hun.

Redd Barna har også fått forsikringer fra Telenor om at selskapet nå vil gjøre det de kan for å avdekke om det finnes tilsvarende risikoforhold hos andre underleverandører som jobber for Telenor.

Se arbeidsforholdene hos underleverandørene her:

Legger millionavtale på is
Likevel har Redd Barna i dag orientert Telenor om at de ikke vil fornye en treårig samarbeidsavtale med telegiganten, som følge av avsløringene, opplyser Brækken.

- Vi var i ferd med å fornye avtalen, men nå må vi ha en timeout, sier Brækken til DN.no.

Avtalen kom i stand første gang i 2002 og gikk ut på at Telenor bidrar med rundt en million kroner i året til Redd Barnas arbeid for barns trygghet ved bruk av mobiltelefoni og internett.

- Den groveste utnytting
Selv om denne avtalen i og for seg ikke har noe å gjøre med de forhold som nå er blitt avslørt, er ikke Redd Barna i tvil om at det ville være helt feil å forlenge samarbeidet med Telenor nå.

- Vi har vurdert det slik at vi nå har en erf#229 for at Telenor gjør noe annet enn det de sier, og derfor er det ikke grunnlag for å fornye avtalen før vi eventuelt får dokumentert noe annet, sier Brækken.

- Var det soleklart for dere at samarbeidet ikke kunne fortsette?

- Vi kan ikke ha en avtale med en bedrift som i praksis bryter barns rettigheter. Det er jo veldig alvorlige forhold som er avdekket i dokumentaren. Det er den groveste form for utnytting av barn, sier Redd Barnas generalsekretær.

Hun understreker samtidig at de ikke stenger døren for godt, men vil avvente å se hva Telenor gjør videre fremover. I mellomtiden vil Redd Barna prøve å finansiere arbeidet for barns nett- og mobilsikkerhet på andre måter.

- Dette er alvorlig for oss, for vi trengte disse pengene, og Telenor er en viktig samarbeidspartner. Vi vil nå se om vi kan omdisponere våre egne ressurser slik at vi kan fortsette arbeidet.

- Så dere tror ikke andre barn skal tape på dette?

- Nei, vi vil gjøre alt vi kan for å unngå det, sier generalsekretær i Redd Barna, Gro Brækken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.