Det tidligere så lønnsomme Moltzau Tankrederi har blant annet på grunn av kostnadsoverskridelser og manglende finansiering utviklet seg til et tapssluk.

Skipsreder Axel C. Eitzen har siden 2007 ligget i bitter strid med Moltzau-familien, etter at Eitzen stilte garanti for to passasjerferger som var under bygging i Polen. Nå har Eitzen fått medhold i Asker og Bærum tingrett om tvangssalg av tre boliger, skriver Finansavisen.

- Den var riktig og rettferdig, skriver Eitzen i en e-post til avisen om dommen.

Skipsreder Ragnar Moltzaus kone, Aase Marie Moltzau, stilte som selvskyldner for Eitzens garantiansvar på 6,5 millioner euro (38 millioner kroner). En bolig på Snarøya ble brukt som pant.

Huset på 859 kvadratmeter ble kjøpt for 10,3 millioner kroner i 1989, og har ifølge avisen senere fått flere tilbygg.

"Med åpne øyne"
I november måtte hun nok en gang stille opp som garantist, denne gangen overfor det polske verftet for 4,5 millioner euro, med pant i Gregers Grams vei 2 på Ullern.

I tillegg har Eitzen fått medhold i tvangssalg av en leilighet i Halvdan Svartes gate på Frogner i Oslo for 7 millioner kroner.

Tingretten konkluderer med at "hun har stilt realkausjoner med åpne øyne for å sikre en mulig fremtidig betydelig gevinst eller fortjeneste for seg, ektefelle og eventuelt deres etterkommere".

Moltzau-familiens advokat Joar Heide i Ræder sier deres klient ikke kan akspetere den konklusjon tingretten har kommet til, og de legger derfor til grunn at saken vil bli anket.






(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.