Jusprofessor og leder av Etisk Råd, Geir Woxholth (50) er opprørt over kritikken fra innleid advokat Cecilie Kvalheim (38), skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg vil ikke ha kritikk fra en eller annen advokat Kvalheim for at vi ikke har fulgt opp og begrunnet det vi har gjort. Jeg er lei meg for at en ikke greier å lese mellom linjene og forstår at dette er snakk om spillegalskap, sier Woxholth.

Geir Woxholt.
Geir Woxholt.
I april i år omtalte DN at Etisk Råd hadde refset en aksjemegler i Nordea Securities for ikke å ha nektet uførepensjonisten Jan Otto Flåhammer (53) å handle aksjer. Kvalheim mener avgjørelsen er uheldig, fordi rådet ikke er grundig nok i sine vurderinger av når meglerhus bør innføre handlestoppp.

– Det er første gang at en aksjemegler kritiseres for på helt generelt grunnlag for ikke å ha frarådet en kunde å handle aksjer. Etisk Råd flytter her grensen for hva som er god meglerskikk. Da er det synd at rådet er så uklart i sin avgjørelse, sier Kvalheim.

Hun mener avgjørelsen er uheldig formulert og kontroversiell, fordi den i liten grad tydeliggjør når aksjemeglere skal stoppe kunder i å handle.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.