- Det blir et levende, trivelig og bilfritt område. Det nye regjeringskvartalet skal bli en del av hovedstaden som folk vil ha glede av å besøke, enten du bor i Oslo eller er på besøk, sier statsminister Erna Solberg (H).

Sammen med klimaminister Ola Elvestuen, finansminister Siv Jensen, kommunal- og regionalminister Monica Mæland la hun fram planene fredag.

– Etter mange år med vekst i antall ansatte i departementene, ser vi at vår politikk for forenkling og avbyråkratisering har virket. Vi har rett og slett ikke behov for like mange arbeidsplasser i tiden fremover, sier finansminister Siv Jensen.

I den nye skissen er bygningene lavere enn tidligere planlagt. Det planlegges for 4.700 ansatte. Det er færre enn 5.700 som lå i de opprinnelige planene.

–Vi håper å legge frem planene for Stortinget allerede neste høst, sier Monica Mæland.

Høyblokka skal rehabiliteres først. Byggestart skal etter planen starte i 2020, og Høyblokka skal være klart for innflytting i begynnelsen av 2024.

Siden 22.juli 2011 har diskusjonen om det nye regjeringskvartalet pågått. Etter en arkitektkonkurranse ble det i november i fjor klart at det er prosjektgruppa Team Urbis med sitt prosjekt «Adapt» som skal få utforme det nye regjeringskvartalet, men flere stortingsrepresentanter har krevd omkamper om høyde og volum.

Rivingen av Y-blokka har tidligere møtt motstand blant annet fra nåværende klima- og miljøminister Ola Elvestuen . Også i de reviderte planene skal dette bygget rives. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette tweetet Trump etter Kavanaugh-høringen
Den amerikanske presidenten raskt ute for å vise hvem som hadde hans fulle støtte.
00:39
Publisert: