I et tildelingsbrev til Arbeidstilsynet ber hun om at utelivsbransjen blir prioritert, skriver Dagbladet.

– I tildelingsbrevet ber jeg Arbeidstilsynet om å gjøre flere uanmeldte tilsyn og jeg ber dem spesielt om å prioritere utelivsbransjen. Målet er å få et bedre arbeidsmiljø. De fleste i bransjen er seriøse aktører, men de useriøse aktørene gjør konkurransesituasjonen vanskelig, sier Huitfeldt til avisen.

Rundt 20 prosent av Arbeidstilsynets tilsyn i 2011 var uanmeldte. Huitfeldt ønsker ikke å tallfeste hvor mange tilsyn hun vil ha fra nå av.

Hun mener det er viktig med tett samarbeid mellom etatene, blant annet mellom Arbeidstilsynet, Mattilsynet og Skatteetaten, i saker som berører utelivsbransjen.

– Det er typisk at de som bryter én lov samtidig også bryter flere. Derfor er det viktig med samarbeid mellom etatene, sier Huitfeldt. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.