Regjeringen setter et tak for hvor mange klimakvoter norske bedrifter kan kjøpe i fattige land, melder NRK. Det betyr større kutt hjemme.

Det er press fra EU som gir endringen miljøbevegelsen her hjemme har bedt om lenge. For å være med i det europeiske kvotehandelssystemet må regjeringen sette et tak på hvor mange klimakvoter bedriftene kan kjøpe i sør.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy bekrefter overfor NRK at Regjeringen vil sette et tak på hvor mange CO2-kvoter norske bedrifter kan kjøpe utenfor Europa.

-Disse takene betyr at det blir begrensede antall kvoter som kan kjøpes i utviklingsland, og at vi tar kuttene i EU-land, sier Bjørnøy til NRK.

Regjeringens snuoperasjon betyr at Norge likevel kan delta i EUs system for kjøp og salg av klimakvoter fra 1. januar neste år.

Det betyr at hver enkelt land og hver enkelt bedrift får tildelt en utslippskvote. Hvis bedriften slipper ut mer enn kvoten tillater, må den kjøpe nye kvoter enten i EU eller i fattige land.

Bjørnøy uttaler til NRK at størrelsen på kvotene er unde rforhandling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.