– Dette er en kraftfull og voksende næring. Men enkel, det tror jeg ikke jobben som fiskeriminister blir, fastslo Frp-nestleder Per Sandberg da han overtok nøkkelen til sitt nye kontor onsdag.

En smilende, humrende og tydelig stolt Sandberg fikk høre Elisabeth Aspaker (H) si mye pent om både fiskerinæringen hun selv har hatt ansvaret for, og hennes høye forhåpninger til ham som hennes etterfølger.

Aspaker var blant annet klar på at de begge snakker rett fra levra.

– Jeg tror vi begge har det til felles at vi aldri hadde tenkt at vi skulle bli fiskeriministre en dag, fastslo Aspaker som nå går nå over til jobben som ny europaminister.

I mangel på plastkort fikk Sandberg en symbolsk jernnøkkel av den avtroppende fiskeriministeren.

Smugkikket

At de to har mye til felles, var Sandberg helt enig i.

– Vi har mye mer til felles enn du vil avsløre nå. Men du har gjort en fantastisk god jobb. Jeg bor på Senja og representerer Sør-Trøndelag. Jeg er veldig glad i kysten, veldig glad i fiske. Jeg har smugkikket på den jobben du har gjort, sa Sandberg.

– Der vi bor så er det flere tusen rådgivere hver eneste dag på dette feltet. Derfor har jeg registrert hvilken fantastisk jobb du har gjort. Jeg er helt sikker på at 2015 blir et nytt rekordår. Jeg er sikker på at med den kompetansen til alle disse dyktige medarbeiderne som du har hatt, og som jeg vil få samarbeide med framover nå, så vil vi sette oss om mål å slå nye rekorder, fastslo Sandberg.

Skihopper

Han kaller fiskerinæringen viktig, kraftfull og voksende, og den normalt så frittalende partipolitikeren legger ikke skjul på at jobben vil by på utfordringer.

– At det er enkelt, det tror heller ikke jeg. Men skal jeg først hoppe etter noen, så er jeg heldigstilt. Jeg er gammel skihopper og har hoppet ned mange skibakker som ung. Jeg skal gjøre mitt beste nå for å følge opp det gode arbeidet du har gjort.

55 år gamle Per Sandberg er født i Levanger og har blant annet mange års erfaring som prosessoperatør ved Norske Skog i Skogn på 1980- og 90-tallet.

Sandberg er omstridt ikke minst fordi han så tydelig har hatt rollen som talerør for partiet og partiets velgere, og ikke nølt med å kritisere regjeringen. Sandberg takket nei til å bli statsråd da Frp for første gang i partiets historie gikk inn i regjering med Høyre i 2013.

Onsdag hadde han helt tydelig tatt på seg rollen som regjeringens mann.

Kompromisser

Sandbergs sjef, statsminister Erna Solberg (H), tviler heller ikke på at Sandberg er en statsråd som vil bidra til å styrke regjeringen.

– Jeg ser fram til å samarbeide med Per. Jeg kjenner Per Sandberg som arbeidsom, arbeidsvillig, og selvfølgelig en som ønsker å få gjennomslag for politikken sin, men som absolutt er i stand til å finne gode kompromisser. Jeg mener Per bidrar til å styrke regjeringen, sa Erna Solberg da hun presenterte sine nye statsråder under en pressekonferanse i regjeringens representasjonsbolig onsdag.¨

 

Les også: - Kommer ikke til å savne Listhaug ett sekund

Trump til DN: -Jeg elsker Norge!

- Å være konen til en politiker er noe helt annet enn å være politiker selv

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Solberg: - Jeg ser frem til å samarbeide med Sandberg:

Solberg: - jeg ser fram til å samarbeide med Sandberg
Per Sandberg (Frp) blir ny fiskeriminister i Erna Solbergs regjering.
00:52
Publisert: