Tidligere skolebyråd i Oslo, Anniken Hauglie (H), blir ny arbeidsminister etter Robert Eriksson (Frp).

Den nye arbeidsministeren møtte avtroppende statsråd Robert Eriksson i arbeids- og sosialdepartementet onsdag under nøkkeloverrekkelsen.

– Jeg får ansvaret for noen av de viktigste oppgavene i hele samfunnet. Jeg er særlig opptatt av de unge som faller utenfor arbeidsmarkedet, og vi har også utfordringer med Nav. Jeg vet på godt og vondt hva jeg har i vente i den nye jobben, men det viktigste for meg er å få folk tilbake i arbeid, sier Anniken Hauglie.

Den nye arbeidsministeren sa også at hun har store sko å fylle etter Robert Eriksson, og at hun ser fram til å videreføre det arbeidet som allerede er startet.

Ønsket ikke å slutte som statsråd

Robert Eriksson på sin side ønsket ikke å slutte som arbeidsminister, men ønsker Hauglie lykke til med ny jobb.

– Jeg skulle gjerne fått fullført det arbeidet jeg startet på, men er mest takknemlig for den erfaringen jeg har fått. Men jeg har hatt drømmejobben i to år, så det er litt vemodig, sier Eriksson.

Han understreker at han er stolt over den jobben han og departementet har fått fullført.

– Men jeg skulle spesielt ønske jeg kunne fullføre Nav-reformen, sier Eriksson.

Store omstillinger i norsk økonomi

– Økt arbeidsledighet og lav oljepris har bidratt til at vi har større omstillingsutfordringer. Arbeids- og sosialdepartementet er viktig for omstillingen i norsk økonomi og for å sikre arbeidsplasser. Jeg er veldig glad for at Anniken Hauglie vil ta på seg denne jobben, sa statsminister Erna Solberg under pressekonferansen onsdag formiddag. Solberg takket også Eriksson for hans innsats.

Thor Sættem (H), Kristian Dahlberg Hauge (Frp) og Christl Kvam (H) skal være Hauglies statssekretærer i departementet som ny arbeid- og sosialminister.

Lang fartstid som politiker

Høyre-politiker Anniken Hauglie har bred erfaring fra politikken. Hun jobbet som byråd for kunnskap og utdanning med ansvar for Oslo-skolen og barnehagene fra oktober 2013 til september 2015. Hun var også medlem av Høyres sentrale programkomité, som la fram forslag til Høyres stortingsvalg for perioden 2013-2017. Perioden før var hun byråd for helse og sosiale tjenester, med parlamentarisk ansvar for hovedstadens 15 bydeler fra januar 2010.

Hun var også politisk rådgiver for sosialministeren i Bondevik II-regjeringen, politisk rådgiver for Akershus Høyre og også jobbet som rådgiver for Forbrukerrådet.

Hauglie er 43 år gammel og gift med statssekretær Lars Jacob Hiim. Hun er oppvokst i Ski kommune og er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Les også: - Kommer ikke til å savne Listhaug ett sekund

Trump til DN: -Jeg elsker Norge!

- Å være konen til en politiker er noe helt annet enn å være politiker selv

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Solberg: - Jeg ser frem til å samarbeide med Sandberg:

Solberg: - jeg ser fram til å samarbeide med Sandberg
Per Sandberg (Frp) blir ny fiskeriminister i Erna Solbergs regjering.
00:52
Publisert: