Regjeringen utnevner i dag rådmann i Trondheim, Stein Ytterdal, som fylkesmann i Agder, embedet som erstatter dagens fylkesmenn i Aust-Agder og Vest-Agder. Han presenteres for offentligheten etter at Kongen i statsråd tar den formelle beslutningen nå i formiddag.

Øystein Djupedal var en av ti søkere til stillingen. Han har de siste årene vært mest kjent som sjef for Arendalsuka, det årlige treffpunktet for norsk politikk og samfunnsliv, etter modell av den svenske Almedalsveckan. Djupedal kom i fjor i åpen konflikt med en av First House-grunderne, Leif Monsen, og initiativtager til Arendalsuka. Han ble presset ut av Arendalsuka etter initiativ fra Djupedal. DN skrev også tidligere i år om Djupedals rollekonflikter mellom å være sjef for Arendalsuka og statens representant i Aust-Agder. 

Etter det DN erfarer er det ikke Djupedals rolle i Arendalsuka som er den direkte årsaken til at han ikke blir fylkesmann i Agder. Istedet er det et ønske om at den som blir utnevnt verken kommer fra Aust- eller Vest-Agder.

 

Det er rådmann i Trondheim, Stein A. Ytterdahl (63) som i dag vil bli utnevnt til fylkesmann i Agder, etter at fylkesmannsembetet i Vest-Agder og Aust-Agder er slått sammen. Ytterdahl har bakgrunn som Ap-politiker og var ordfører i Farsund kommune fra 2007 til 2011. I Farsund ble han valgt gjennom direktevalg som ordfører og fikk 66,1 prosent av stemmene.  Ytterdahl har hatt flere lederstillinger i norsk næringsliv. Tidlig på 1990-tallet var Ytterdahl personaldirektør i Statoil. I 1993 ble han utnevnt til direktør for Statoils virksomhet på Tjeldbergodden i Aure kommune. Han har også vært innom Handelshøyskolen BI i Sandvika som direktør for høyeregradsstudiene, vært direktør ved Elkem Sauda og forsker i Norsk Hydro.

 

LES OGSÅ: Soros advarer om mulig 3. verdenskrig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.