Snart er det gått to måneder siden statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) fortalte om utvalget som består av samarbeidspartienes nestledere.

«Supergruppa» ble av mediene presentert som den eneste håndfaste nyheten fra det borgerlige evalueringsmøtet i Nydalen 1. mars.

– De skal bidra i langtidsprogrammet og i budsjettarbeidet. De skal inn på omstillingene, det grønne skiftet og da må vi lete etter arbeidsplasser med mindre fotavtrykk på klimafeltet, ble statsministeren sitert på av Aftenposten.

Skulle gi råd

Jan Tore Sanner (H), Ketil Solvik-Olsen (Frp), Terje Breivik (V) og Olaug Bollestad (KrF) sitter i arbeidsgruppa, som Solberg sa skulle jobbe kontinuerlig med omstilling, det grønne skiftet og gründerskap.

Utvalgets mandat er å finne fram til tiltak for økonomisk omstilling og nye arbeidsplasser. Arbeidet skal etter planen pågå i flere år.

– Men jeg tar gjerne imot råd også når det gjelder statsbudsjettet for 2017, sa finansminister Siv Jensen (Frp) til NTB etter mars-møtet i Nydalen.

Da slo hun fast at usikkerheten om oljepris og flyktningkrise gjør usikkerheten i budsjettarbeidet større enn på lenge.

Ingen møter

De fire partitoppene har ennå ikke funnet sammen, men KrFs Olaug Bollestad sier det første møtet er like om hjørnet.

– Det finner sted om halvannen ukes tid, sier Bollestad, som mener det er udramatisk at utvalgsarbeidet ikke har kommet i gang.

– Det er ikke lett å finne et tidspunkt som passer for to statsråder og to nestledere, sier KrF-toppen.

Venstre har allerede lansert en rekke forslag som utvalget kan se nærmere på, ifølge nestleder Terje Breivik. Tiltakspakken mot ledighet på 4,5 milliarder kroner som partiet la fram i helgen, er ett eksempel. Tolv forslag til hvordan det grønne skiftet kan realiseres, som Venstre-leder Trine Skei Grande hadde med seg til Nydalen i mars, er et annet.

– Vi må uansett sørge for at vi kommer fram til noe konkret som regjeringen kan gripe fatt i, sier Bollestad. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.