- Vi må være klar over at vi har en kostnadsutfordring som slår inn i veksttakten, sa statsminister Erna Solberg (H), da hun onsdag holdt sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren.

- Denne utfordringen må vi jobbe med, og da er produktivitets-, forsknings- og innovasjonsutvikling noe av det viktigste - ikke det å bli billigst, sa statsministeren.

-Ny kurs

Den tradisjonsrike pressekonferansen holdes i Regjeringens representasjonsbolig i Parkveien i Oslo. Også i år ble det servert jordbær i hagen. Under en knallblå Oslo-himmel kunne Solberg forsikre om at situasjonen i norsk økonomi er gjennomgående god.

- Det vi ser er en kostnadsutfordring, understreket hun flere ganger.

Solberg var videre opptatt av å fremheve at regjeringen er i ferd med å peke ut en ny kurs for Norge.

– Det er en retning i det vi gjør, forsikret hun.

Fornyer og forenkler

I den sammenheng viste Solberg til hvordan regjeringen, i tråd med valgløftene, skal være godt i gang med å gjennomføre ”nye ideer og bedre løsninger”.

– Vi skal fornye og forenkle og forbedre, sa Solberg.

Hun pekte blant annet på satsningen på videreutdanning av lærere, samferdsel, sosial boligpolitikk og klima.

DN kommer tilbake med mer!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.