Til tross for mye ståk rundt statsbudsjettet er Erna Solberg fortsatt ganske populær som statsminister. Men hun er langt fra like populær som før.

På den nye meningsmålingen som Ipsos MMI har utført for Dagbladet, svarer 30 prosent at de synes hun gjør en god jobb som statsminister. 55 prosent svar at hun gjør en middels jobb, mens bare 11 prosent synes hun gjør en direkte dårlig jobb.

– Jeg synes det er hyggelige tall, sier Solberg til avisen.

Statsbudsjettet som regjeringen Solberg la fram har imidlertid ikke stor støtte i befolkningen. Bare 13 prosent tror folk vil få det bedre med den nye statsbudsjettet, mens 33 prosent mener det blir verre og 45 prosent ikke tror på noen endring.

Valgforsker Frank Aarebrot mener meningsmålingen ikke er så positiv som Solberg hevder, selv om den er et lite lyspunkt i en rekke med dårlige meningsmålinger for regjeringspartiene.

Aarebrot viser til i desember i fjor, da folk fikk det samme spørsmålet om Solbergs innsats. Da svarte 54 prosent at hun gjorde en god jobb, 30 prosent svarte middels og bare 3 prosent mente at hun gjorde en dårlig jobb.

– Det har faktisk vært en god del regjeringsslitasje, og populariteten har falt en god del på et år. Men fremdeles er det flere som liker henne enn de som ikke liker henne, sier han.

 

Les også: Oppvask i sentrum etter budsjettkaos

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.