Barnets botid og tilknytning til Norge skal tillegges større vekt enn i dag slik at flere lengeværende barn kan bli i Norge, heter det i en pressemelding.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi nå har funnet en løsning som er i samsvar med enigheten partiene oppnådde i Nydalen, og som nå gir en varig løsning for lengeværende asylbarn, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Partene er enige om endringer i utlendingslovens §38, som omhandler vurderingen av menneskelige hensyn i søknader om oppholdstillatelser for barn.

- Det viktigste for Venstre har vært å få til en varig endring for lengeværende asylbarn hvor det skal legges større vekt på hensynet til barns beste. Denne forskriftsendringen innebærer nettopp det. Vi er fornøyd med at vi nå er enige og at vi får en mer human behandling av lengeværende asylbarn, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Krf-leder Knut Arild Hareide mener det har vært viktig å få på plass en varig løsning for lengeværende asylbarn.

Å anslå nøyaktig hvor mange flere barn som får opphold, er ikke mulig. Men vi er trygge på at intensjonen om bedre ivaretakelse av hensynet til de lengeværende barnas beste er ivaretatt, sier han i pressemeldingen.

Det nye regelverket skal evalueres etter ett år.

LES OGSÅ: Statkraft lover grønne investeringer for 60 milliarder kroner

Renere kyllingproduksjon kan gi mer antibiotikabruk  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.